Un programa innovador per a la recerca de treball del qual formen part un total de 20 persones aturades del municipi
Durant els pròxims cinc mesos rebran formació per a millorar la seua ocupabilitat amb l’ajuda d’un tècnic especialitzat
La I Llançadora d’Ocupació de Torrent ja està en marxa. Un programa innovador per la lluita contra l’atur impulsat per la Fundació Santa Maria la Real, Fundació Telefònica i l’Ajuntament de Torrent amb el cofinançament del Fons Social Europeu. Un total de 20 persones aturades, 5 majors de 35 anys i 15 menors de 35 anys, formen part d’este projecte que cohesiona diversos perfils formatius: ESO, cicles formatius de formació professional, batxillerat i estudis universitaris.
El regidor de Recursos i Modernització, Andrés Campos Casado, acompanyat de la gerent de l’empresa municipal IDEA’T, María Muñoz, no va voler faltar a la primera sessió de la llançadora i va animar els participants a aprofitar esta oportunitat per a millorar l’ocupabilitat i aconseguir els seus objectius professionals.
Durant els pròxims cinc mesos es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits pel consistori, i amb l’ajuda d’un tècnic especialitzat realitzaran activitats per a millorar l’ocupabilitat i per a aconseguir noves possibilitats per a la inserció laboral. Entre els participants, hi ha qui busca el seu primer treball i qui busca una oportunitat per haver-se quedat en atur després d’anys d’experiència en diferents sectors com l’administració, les finances, les ciències ambientals, la psicologia, el periodisme, la informàtica, el dret o la integració social, entre d’altres.
Elena Romaguera és la tècnica que s’ha encarregat del procés de selecció i l’encarregada de gestionar la llançadora durant els pròxims cinc mesos. Explica que és un grup heterogeni i amb experiències molt diverses, la labor del qual ara és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals i emprendre una recerca de treball més proactiva i coordinada per tal de comptar amb noves oportunitats laborals.
“Els participants arriben amb grans expectatives i entusiasme, molt compromesos i amb forces per a canviar la seua actitud enfront de la desocupació. És destacable la inquietud per reforçar la marca personal, desenvolupar les seues competències i habilitats comunicatives i, per tant, aproximar-se al mercat laboral amb majors garanties, emprenent una nova recerca d’ocupació i aproximant-se a noves oportunitats laborals”, detalla Elena.
Què faran en la llançadora?
Els 20 participants duran a terme diverses activitats per a millorar la seua ocupabilitat: sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i recerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes; elaboració de mapes d’ocupabilitat, visites a empreses i trobades amb responsables de Recursos Humans amb l’objectiu d’aconseguir la plena inserció dels vint participants.
Metodologia que funciona
“Tenim evidència que la metodologia desenvolupada per la Fundació Santa Maria la Real per a les llançadores funciona. Una persona que entra a una llançadora n’ix molt diferent, amb un creixement personal i professional, i coneixent noves tècniques que li aporten major seguretat i confiança. Els resultats, tant quantitatius com qualitatius, ens motiven a seguir apostant per este projecte de millora de l’ocupabilitat”, destaca el director de Relacions Institucionals de Fundació Telefònica, Joan Cruz.