Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Els col·legis de Torrent obrin les portes després de les festes nadalenques amb reformes i un nou sistema de seguretat

gener 12, 2017

Entre les accions es troba l’adequació a la normativa vigent de les cuines del Molí i de Mare de Déu del Rosari, on també s’ha construït una rampa que millora l’accessibilitat al centre

Amb l’objectiu de millorar les instal·lacions dels col·legis públics de Torrent i aprofitant el període nadalenc en el qual els xiquets i xiquetes tenen vacances, l’Ajuntament, des de l’empresa pública Nous Espais Torrent que disposa de les competències per al manteniment de les instal·lacions, ha dut a terme una sèrie de reformes i actuacions de millora en els centres escolars d’ensenyament públic les quals aporten grans beneficis per a l’alumnat.
Una de les reformes importants ha sigut la contractació del sistema d’alarma per a tots els centres escolars. Fins hui, només alguns centres disposaven d’alarma, cada centre gestionava de forma independent este servei i hi havia col·legis que no tenien cap sistema de seguretat. Per això, mitjançant la contractació conjunta s’ha aconseguit que tots els centres disposen d’alarma i unificar el control i gestió del servei per part de l’empresa municipal Nous Espais, per a optimitzar-ne així les condicions. A més, el cost d’este servei no va a càrrec de les escoles, sinó de Nous Espais. De la mateixa forma s’està treballant en la nova contractació del servei de manteniment d’instal·lacions tèrmiques dels centres.

També s’ha dut a terme una inspecció de les instal·lacions elèctriques en tots els centres. Mitjançant estes inspeccions es pretén garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes en els col·legis i adequar-la a la normativa actual, ja que en la majoria de centres escolars la instal·lació elèctrica encara era la primera que es féu.
“L’Ajuntament treballa diàriament per a millorar la qualitat dels col·legis públics de Torrent, de manera que l’alumnat trobe en els centres les millors condicions de confort possibles i es complisca sempre la normativa vigent en les diferents matèries”, assenyala Patricia Sáez, regidora d’Educació.
En els col·legis CEIP Mare de Déu del Rosari i CEIP El Molí s’han dut a terme una sèrie d’obres en la cuina i en el menjador, per a adequar estes instal·lacions a la normativa i a les condicions exigides per la Conselleria de Sanitat. En les cuines de les dos escoles s’han eliminat rajoles, enrajolats i marbre, ja que per l’antiguitat no complien les condicions d’higiene adequades, i s’han substituït per mobiliari i equipament d’acer inoxidable.
Per a garantir l’accessibilitat a l’interior del centre s’ha construït una rampa en el pati del col·legi Mare de Déu del Rosari. A més, s’han executat obres de manteniment ordinari en tots els centres, com la impermeabilització de cobertes i neteja de canalons, reparacions elèctriques, reparació de calderes, treballs de jardineria i pintura d’aules, entre moltes altres més.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.