Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Els col·legis de Torrent celebren el Dia de l’Arbre amb 50 noves plantacions

gener 30, 2017

Els centres educatius plantaran 50 arbres en esta iniciativa, en col·laboració amb Aigües de l’Horta, que inclou tallers i activitats didàctiques i que afavorirà les superfícies arbrades de la localitat

Amb motiu de la commemoració del Dia de l’Arbre, 31 de gener, l’Ajuntament de Torrent en col·laboració amb Aigües de l’Horta ha preparat una campanya de repoblació per a plantar 50 arbres autòctons per diferents zones del municipi. En la iniciativa participen diferents centres educatius, tant públics com d’educació especial, els dies 30 i 31 de gener i 1 de febrer. Amb esta activitat, sumada a la primera edició que va tenir lloc l’any passat, s’haurà aconseguit plantar 100 arbres repartits per diverses àrees del municipi, amb la qual cosa es farà un treball de fixació de CO2, contribuiran a compensar la petjada de carboni i a augmentar la massa forestal i la riquesa biològica de l’entorn.

Un total de set centres educatius participen en el projecte, que consistix en la plantació i apadrinament d’un arbre. Durant la jornada els xiquets i xiquetes seran rebuts, en les zones destinades a tal efecte, per monitors especialitzats que organitzaran diferents activitats didàctiques. A més, s’efectuaran xarrades sobre la importància que tenen els recursos forestals per a la vida i la necessitat de protegir el medi ambient. També els participants podran gaudir del taller Nendo Dango, que consistix a aplicar una tècnica de reforestació amb boletes fets d’argila, humus i llavors que els xiquets s’emportaran a casa i una vegada seques escamparan en terrenys seleccionats o espais propis per a veure com germinen.
“Amb esta iniciativa tractem de conscienciar i educar els xiquets i xiquetes sobre la importància que té mantenir un compromís amb la cura dels arbres, i protegir així les superfícies arbrades de la nostra localitat. Plantarem 50 arbres de dos espècies autòctones com són el Quercus Ilex i Celtis Australis, a més de preparar tallers perquè aprenguen el valor del respecte cap al nostre entorn”, declara Inma Amat, regidora de Medi Ambient.

El calendari d’activitats s’inicia el dia 30 de gener amb el col·legi Miguel Hernández, l’activitat que farà tindrà lloc en el Pantà. El dimarts 31, Dia de l’Arbre, la programació continua amb els centres Lope de Vega, Joan XXIII i Mare de Déu del Rosari, en l’àrea recreativa de la Marxadella. En la mateixa zona, el dimecres dia 1 serà el torn dels centres d’educació especial l’Encarnació i de la Unió, que duran a terme les activitats en el mateix centre d’estudis.
“Esta iniciativa, que ja celebrem per segon any consecutiu, l’any passat va permetre compensar la petjada de carboni generada per tot el paper que es consumix en l’oficina d’Aigües de l’Horta de Torrent, i que enguany esperem superar estes dades. Així mateix, s’engloba dins de la campanya ‘Deixa de passar factura al planeta’ que Aigües de l’Horta va llançar en 2016 amb l’objectiu de potenciar l’ús de la factura online, i amb la qual la companyia es compromet a dur a terme estes campanyes de repoblació”, indica Salvador Santamaría, gerent d’Aigües de l’Horta.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.