L’associació torrentina ha posat en marxa la campanya “Posa’t en el seu lloc, no en el seu lloc”, per a conscienciar sobre el mal ús que es fa dels aparcaments reservats per a persones amb diversitat
Dijous a la vesprada, la sala d’exposicions de l’Espai va acollir l’acte de presentació de l’Associació per la Integració de Discapacitats de Torrent –ASIDIT-. Esta associació que lluita per la integració social de persones amb diversitat funcional i la seua consideració com a subjecte de drets i deures, treballa a favor de la seua inclusió i desenvolupament fins a aconseguir la ciutadania plena. Per tot això, l’associació posa a la disposició dels socis l’assessorament jurídic i psicològic de professionals voluntaris i treballaran col·lectivament per a fer un control de seguiment i denúncia a l’administració pública davant una possible vulneració dels seus drets.
L’acte va comptar amb la presència del president de l’associació, Pep Varela; l’alcalde Jesús Ros i l’esportista Lydia Ramos, campiona d’Espanya de ciclisme i natació adaptada, els quals van dedicar unes paraules als presents: familiars, amics, membres de l’associació i gran part de la corporació municipal.
Lydia Ramos, va prendre el primer torn de paraula i emocionà tots els presents amb la seua història i experiència en el món esportiu, al qual fa tan solament tres anys que s’hi dedica i ja ha collit nombrosos èxits, com el rècord d’Espanya de 100m esquena en natació. Lydia va afirmar que “l’esport m’ha canviat la vida, perquè he passat de no fer res a estar ací, en un món en què assolixes valors i aprens a valorar les coses, sobretot les persones. Anime la gent a fer esport perquè val la pena: et fa sentir millor físicament però també mentalment”.
Pep Varela, president d’ASIDIT, va denunciar davant els presents els problemes amb els quals es troben diàriament les persones amb diversitat funcional, problemes que volen pal·liar amb el treball que fa l’associació. “ASIDIT naix per a lluitar per la integració social i laboral, en tots els àmbits de la vida de les persones amb diversitat funcional física, orgànica, intel·lectual i visual”, apuntava Pep Varela.
L’alcalde Jesús Ros va mostrar el seu suport a l’associació i va afirmar que és “totalment necessari que des de l’associació es denuncien totes les irregularitats que vulneren els drets de les persones amb diversitat funcional, perquè moltes vegades no parlem de no tenir sensibilitat, sinó que les persones que no tenim eixes barreres no ens n’adonem. Per això, amb la col·laboració ASIDIT- Institucions podem posar sobre la taula els problemes que hi ha i buscar solucions, per a fer de Torrent una ciutat totalment accessible”.
Una de les campanyes que ja està en marxa amb el lema “Ponte en su lugar, no en su sitio”, busca sensibilitzar la població per a aconseguir que es respecten els aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda.
L’associació treballa també per a reivindicar la capacitat de les persones amb diversitat funcional en el mercat de treball, per això es gestionarà amb diferents empreses la seua inserció laboral.
A més, es sumen a totes estes iniciatives els tallers que s’estan duen a terme des del mes de setembre: natació i atletisme de manteniment.
Per tot açò, ASIDIT posarà en marxa la creació d’una Guia d’Accessibilitat en la qual constaran els edificis públics, comerços i locals d’oci de Torrent que estiguen adaptats. La guia també tindrà la localització actualitzada de totes les places d’aparcament adaptades de la ciutat.
La seu de l’associació es troba al carrer de l’Horta, 4, amb un horari d’atenció els dimarts, dimecres i dijous de 17h a 20h o també mitjançant el correu electrònic: associacioasidit@gmail.com.