El Restaurant Xef Amadeo de Gandia es va alçar amb el primer premi del Concurs Internacional de Cassola Ciutat de Torrent
Torrent va acollir ahir al matí l’I Concurs Internacional de Cassola Ciutat de Torrent; una cita que va tenir lloc en els Salons El Pino i que va reunir a un gran nombre de professionals del sector culinari. L’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, en col·laboració amb Comer en Valencia i l’Ajuntament de Torrent, han sigut els encarregats de dur a terme aquest projecte, en el qual van participar 28 restaurants de gran trajectòria professional, i que va consistir a cuinar un dels plats estrela i de més tradició de la localitat torrentina: la cassola de Sant Blai.
El guanyador va ser El Restaurant Chef Amadeo de Gandia es va portar el primer premi del concurs dotat amb 1.500 euros. El segon premi va ser per al Rincón del Faro de Cullera, i que va guanyar 600 euros. La Visteta es va alçar amb el tercer i amb una dotació de 300 euros. Per a finalitzar, la cambra i cinquè premi van recaure en Avenida 2.0 de Massamagrell i En Boba Bar de València. Els finalistes van rebre un pergamí emmarcat; i els participants van rebre un diploma acreditatiu com a record del seu pas pel concurs.
L’acte de lliurament de premis va comptar amb la presència de l’alcalde Jesús Ros, la diputada delegada de Turisme, Pilar Moncho, i diferents membres de la corporació municipal, així com representants de la Diputació i regidories de Turisme de diferents localitats. L’alcalde va destacar la importància d’aquest tipus d’esdeveniments “que posen en valor les nostres tradicions, els nostres costums gastronòmics, perquè ens sentim orgullosos de la qualitat de la cassola de Sant Blai, un plat únic i que és un dels elements d’identitat del nostre municipi”.
L’Associació Cassola de Sant Blai va voler retre un homenatge a un convidat especial, Paco Franco, organitzador del primer concurs d’arròs rossejat que tingué lloc fa anys en l’Hotel Lido. Per esta raó, Paco pujà a l’escenari i arreplegà un reconeixement.
Els participants han sigut: els restaurants torrentins Restaurant La Rueda, Bar Restaurant La Plaza i Restaurant Los Abetos; Restaurant El Chef Amadeo, campió internacional de fideuà de Gandia; el Restaurant Miguel y Juani, campions del món de paella valenciana; Restaurant Rossinyol, que té huit premis internacionals de paella i fideuà; Casa Granero i Goya Gallery, els dos guanyadors del Concurs Nacional Paella de Cullera; Restaurant Avenida 2.0, primer premi en dos ocasions del Concurs de Caça i Bolets de Bocairent; el Restaurant Nazaret de la platja de Puçol; Restaurant Gambrinus i Restaurant El Racó de Meliana, guanyadors del Concurs de Putxero de la Comunitat Valenciana; Restaurant Picanterra, amb nombrosos premis de paella i arròs caldós; Restaurant Palace Fesol, restaurant històric de 106 anys i que ha editat El gran libro de la paella y los arroces de la Comunidad Valenciana; Restaurant Evenser Restauración, precursor del concurs de l’arròs del senyoret; i La Mar Salà, premiat dos vegades en el Concurs Arròs del Senyoret Ciutat de Bétera.
També van participar altres restaurants guanyadors de diverses edicions de concursos, tant a escala autonòmica com nacional, com ara Alfábega, DVicio, El Manantial, Chaparral, Tigran Gastrobar, Restaurant Bon Aire, Restaurant Llopis, El Rincón del Faro, Pilar Restaurant, En-Boba Bar, Juan 23 i Garrofera.
El jurat va estar format per huit persones de reconegut prestigi, com Bernd Knoller, xef del restaurant Riff i estrela Michelin; Alejandro del Toro, xef del restaurant del mateix nom i estrela Michelin entre els anys 2003 i 2007; Adolfo Cuquerella, xef del restaurant La Granja, que és l’únic restaurant espanyol que oferix 64 arrossos diferents en la carta; Jesús Melero, xef del Restaurant Ri-Ra i coordinador del Concurs Internacional de Paelles de Sueca; Joan Climent, xef i formador del CdT València; Emili Piera, periodista i escriptor que ha editat diversos llibres sobre gastronomia tradicional; Juanma Romero, periodista i divulgador gastronòmic; i finalment, una experta cuinera local representant d’este plat tan típic de Torrent, Julia Doménech Sanchis.