Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent presenta la I Mostra de Cinema i Falles
Torrent presenta la I Mostra de Cinema i Falles
, ,

Torrent presenta la I Mostra de Cinema i Falles

abril 21, 2022

La Sala d’actes de l’Ajuntament de Torrent acollirà aquest cicle de cinema dedicat a l’univers faller, que fundeix l’emoció i la màgia de les Falles amb el setè art

L’emoció i la màgia de les Falles es funden amb el setè art en el primer cicle de cinema dedicat a l’univers faller a la ciutat de Torrent, el qual està impulsat per l’Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb SomCom, i tindrà lloc del 27 al 29 d’abril, a les 19:30h, en la Sala d’actes de l’edifici consistorial. D’aquesta manera, aquesta primera mostra estarà composta per tres jornades de cinema al voltant de les falles, que seran gratuïtes fins a completar l’aforament i comptaran amb la participació dels propis protagonistes de les obres, els qui interactuaran amb els espectadors en format col·loqui.

Així, la jornada inaugural tindrà lloc dimecres que ve 27 d’abril, data en la qual es projectaran els curtmetratges Fallas 37. El arte de la guerra i clavo de Ortifus, de Xerea Fillms. Cal destacar que aquesta sessió d’obertura, a manera de prèvia, es realitzarà una recepció a les 19h, amb entrevistes, que serà retransmesa per les xarxes socials de l’Ajuntament. Una vegada finalitzades les projeccions, es realitzarà un col·loqui amb l’humorista gràfic Ortifus, qui, a més de protagonitzar el segon film, va ser el responsable de la falla de l’Ajuntament de València de l’any 1988. En aquest aspecte, el documental tracta d’acostar l’obra de l’artista a l’espectador, incidint en projectes d’Ortifus com el de la falla Na Jordana de València de l’any 2014.

L’endemà, el dijous 28 d’abril, la dona serà la protagonista amb Esclats de llum, el fals documental dirigit per Nacho Ruipérez i produït per Wasalia Dreams, en el qual participa l’artista fallera Gio, veïna de Torrent i membre de la comissió fallera de Cronista Vicent Beguer Esteve.

La clausura de la mostra es realitzarà el divendres 29 d’abril amb la projecció de Carceller. L’home que va morir dues garrofes, documental dirigit per Ricardo Macián i produït per Mediterráneo Media, que va ser guanyador del Premi Berlanga l’any 2021. Aquesta peça descobreix la història de Vicent Miguel Carceller, editor del setmanari La Traca entre 1909 i 1939, fins a la mort de Carceller a les mans del recentment instaurat règim franquista.

Torrent presenta la I Mostra de Cinema i Falles

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.