Icono Icono Versió accessible es altres idiomes

Torrent celebra la X edició del Festival Primavera, Música i Solidaritat amb una jornada d’art, inclusió i convivencia

27/05/2025

L’Àgora del Parc Central ha tornat a omplir-se de vida, color i emoció amb la celebració de la desena edició del Festival Primavera, Música i Solidaritat, un esdeveniment organitzat per la Delegació d’Educació de l’Ajuntament de Torrent, amb la col·laboració del Conservatori Professional de Música de Torrent, que ha reunit centres educatius, d’educació especial i ocupacionals per a posar en valor la inclusió a través de la música i les arts escèniques.

La jornada va comptar amb la presència institucional de l’alcaldessa Amparo Folgado, la regidora d’Educació, María Fernández, i la regidora d’Igualtat, Amparo Chust, qui van destacar la importància d’este tipus d’activitats per a fomentar la convivència, el respecte i la participació activa de tots els col·lectius de la ciutat.

“Este festival és una mostra del Torrent més humà i solidari. Cada any, els centres educatius i ocupacionals ens demostren que la diversitat és una riquesa, i que la cultura i la música no entenen de barreres. Hui no només hem celebrat l’art, hem celebrat la convivència i la inclusió real”, va destacar l’alcaldessa Amparo Folgado. “Des de l’Ajuntament, continuarem donant suport a iniciatives com esta, que fan de la nostra ciutat un lloc millor per a totes i tots”, va afegir.

Per la seua part, la regidora d’Educació, María Fernández, va elogiar el treball de tota la comunitat educativa implicada en el festival: “És un orgull veure com la comunitat educativa de Torrent s’uneix per a donar vida a aquest festival, que ja compleix deu edicions. L’alumnat ha demostrat tot el seu talent, la seua il·lusió i la seua capacitat de superació. Este esdeveniment no és només una activitat cultural, és una lliçó de vida que ens recorda que totes i tots tenim un paper important en la societat.”

Un programa ple de talent, diversitat i solidaritat

El festival va oferir un complet programa d’actuacions, on cada centre participant va aportar la seua creativitat i esforç en una mostra coral d’inclusió i talent compartit:

  • El CEIP Sant Joan Baptista i el CEE Squema van obrir el festival amb un estand de ràdio escolar en directe. L’alumnat va fer de locutor, comentant i entrevistant els participants.
  • ADISTO i el CEIP Les Terretes van posar ritme a l’inici amb una animada batucada de benvinguda, interpretant quatre estils musicals: mambo, rumba, avinguda i funky.
  • El Conservatori Professional de Música de Torrent va participar en dos moments destacats del festival:
    • Primer, amb el grup de vent metall, interpretant Xàbia de Salvador Salvà i Baba Yetu de Christopher Tin.
    • Més tard, amb el grup de percussió, acompanyat pel senegalés Asso Mbaye, interpretaren La lluna d’Àfrica, una mostra de percussió tradicional africana.
  • L’alumnat del CEE Squema va presentar una simpàtica versió musical de I Wanna Be Like You, del clàssic de Disney El llibre de la selva.
  • El CEE L’Encarnació i el CEIP Les Terretes oferiren una adaptació escènica del conte La potra salvatge de Carol Nácher, baix el títol Que tinguem esperança, una proposta plena de sensibilitat i missatge social.
  • El CEE Torre Pinos va interpretar la popular cançó This is What You Came For, de Rihanna i Calvin Harris, mostrant la seua capacitat expressiva sobre l’escenari.
  • L’IES Tirant lo Blanc, amb alumnat de l’aula UECO i estudiants de 3r d’ESO, va presentar dues actuacions: una de percussió tradicional africana, i una altra musical amb la peça Kokoleoko de Mary Donnelly, baix la direcció del professor Mario.
  • ADISTO va tornar a l’escenari amb una emotiva interpretació de Un alma extraordinaria del grup Bombai.
  • El Centre Ocupacional Espurnes va dur a terme una divertida peça de teatre musical titulada Entre errors anda el llibre, amb un missatge sobre la superació i el valor d’aprendre dels errors.

Escenari i presentació inclusiva

La decoració de l’escenari va ser elaborada per l’alumnat del CEE La Unió, el Centre Ocupacional Tomás de Osma III i el Centre de Dia Alcer Turia, que van aportar la seua creativitat i treball artesanal per a embellir l’entorn del festival.

La presentació de l’acte va estar compartida entre alumnat de l’IES Tirant lo Blanc (aula UECO i 3r ESO) i del Centre Ocupacional Espurnes, demostrant una vegada més l’esperit integrador i participatiu de l’esdeveniment.

Centres participants

CEIP Sant Joan Baptista, CEIP Les Terretes, IES Tirant lo Blanc, CEE Squema, CEE L’Encarnació, CEE Torre Pinos, CEE La Unió, Centre Ocupacional Tomás de Osma III, Centre de Dia Alcer Turia, Centre Ocupacional Espurnes, ADISTO, Conservatori Professional de Música de Torrent.

Des del seu inici en 2014, el Festival Primavera, Música i Solidaritat s’ha convertit en un símbol del compromís de Torrent amb l’educació en valors, la inclusió real i la cultura compartida, on totes les persones, amb independència de les seues capacitats, poden expressar-se i formar part activa del teixit social.

Artículos Relacionados