Un recorregut que fusiona art, història i educació per a descobrir de manera visual, didàctica i lúdica la història de la música
La música cobra vida en plastilina en el Nou Espai Sant Gregori des del 25 de març al 19 d’abril
Torrent acull una de les exposicions més originals i didàctiques del moment. Des de la seua inauguració dimarts que ve 25 de març a les 12:00 hores fins al 19 d’abril, el Nou Espai Sant Gregori es convertirà en l’escenari de ‘PlastiHistoria de la Música’, una mostra artística i educativa que ha recorregut diverses ciutats d’Espanya amb un rotund èxit.
De la mà de Fundació Educa, esta exposició proposa un viatge fascinant a través del temps per a conéixer l’evolució de la música, des de les seues primeres manifestacions en la Prehistòria fins als gèneres més moderns del segle XX. Tot això, representat d’una forma totalment innovadora: mitjançant detallades figures de plastilina que recreen moments clau, músics icònics i escenes emblemàtiques de la història musical mundial.
Amb un enfocament divulgatiu i educatiu, ‘PlastiHistoria de la Música’ està dissenyada per a atraure a públics de totes les edats, des dels més xicotets fins als adults, oferint una experiència visual única que combina art, cultura i entreteniment.
Un recorregut visual i cronològic per la història de la música
L’exposició està composta per 20 diorames, cada un d’ells representant una època o un esdeveniment musical important i acuradament dissenyats, que il·lustren no sols els músics més influents i els seus contextos, sinó també els instruments i els escenaris que van marcar cada període musical. La mostra permetrà a l’assistent submergir-se en l’evolució de la música i descobrir la rellevància que ha tingut en la societat al llarg del temps.
L’exposició destaca moments clau de la història musical, des dels rituals sonors de les civilitzacions antigues, amb un recorregut expositiu a través de: La Música en la Prehistòria, L’Imperi Egipci, El Mundo Clàssic de Roma, L’Edat mitjana, El Renaixement, El Barroc, Mozart i el Classicisme, La Música Oriental, Beethoven, La Música Andina, La Música Africana, Òpera, Ballet, El Teatre Musical, La Zarzuela, Jazz, La Música i el Cinema, Flamenc, Música Pop i Rock & Roll i La Música disco.
Un esdeveniment dissenyat per al públic escolar i familiar
Un dels pilars fonamentals de ‘PlastiHistoria de la Música’ és el seu caràcter educatiu. L’exposició està especialment dirigida a centres escolars, amb l’objectiu que els alumnes puguen conéixer la història de la música d’una forma visual i divertida. Els estudiants aprendran sobre els diferents estils i gèneres musicals a través d’un recorregut didàctic adaptat a la seua edat i aprofundir en la importància de la música en la societat.
Per a les famílies, l’exposició oferix una experiència amena i accessible per a totes les edats, permetent a pares i fills compartir el coneixement de la història de la música d’una manera interactiva.
El regidor de l’Àrea de Cultura ha manifestat que “aprendre música mai va ser tan divertit i poder gaudir de l’art de modelar el so en plastilina. Estem molt orgullosos d’acollir a Torrent una exposició tan innovadora com ‘PlastiHistoria de la Música’. Es tracta d’una oportunitat única perquè tant jóvens com adults descobrisquen la història de la música d’una manera visual, didàctica i molt entretinguda”.
“Un dels aspectes més destacable i valuós d’esta exposició és el seu enfocament educatiu. Sabem que aprendre història pot ser un repte, però amb esta proposta els més xicotets podran conéixer a Mozart, Beethoven o The Beatles d’una manera completament diferent, a través d’escenes de plastilina plenes de detalls i creativitat”, ha destacat Sánchez.
El regidor ha afegit que “esta exposició és un clar exemple de com l’art i l’educació poden anar de bracet per a crear experiències enriquidores per a tots els públics. Volem convidar a les famílies, estudiants i amants de la història i la música al fet que visiten el Nou Espai Sant Gregori a partir del 25 de març. Estem convençuts que ‘PlastiHistoria de la Música’ els sorprendrà”.





