Ja està disponible en la web de l’Auditori de Torrent la programació per al primer semestre de 2025. Després de la programació nadalenca, que es tanca amb l’espectacle per a públic familiar Pinotxo, un musical per a somiar (3 de gener) i el tradicional Gran Concert d’Any Nou (5 de gener), aniran passant per l’escenari del nostre auditori un gran nombre de propostes escèniques i musicals que componen una programació molt variada i de gran qualitat per a esta nova temporada d’hivern-primavera.
La música adquirix gran protagonisme en estos mesos de l’any. D’una banda, comptarem amb una nova edició del festival de vent-metall Brassurround Torrent, que del 7 al 9 de març ens oferirà els concerts d’Artistes del Gremi, Abraham Cupeiro i Spanish Brass. D’altra banda, este 2025 ens porta un nou Cicle de Música Antiga i Barroca, en el qual actuaran Harmonia del Parnàs (1 de febrer), Capella de Ministrers (2 de març) i Mediterrània Consort (29 de març). Disfrutarem del recital poètic Cobles de l’ànima (26 de gener), amb el gran Emilio Gutiérrez Caba, acompanyat pel baríton Luis Santana. Amb gran alegria rebrem al grup Marala (31 de gener), el concert previst del qual per a novembre de l’any passat que va haver de ser ajornat a conseqüència de la DANA. També comptarem amb l’actuació de l’Orquestra de Cambra de la Societat Filharmònica de València (23 de març) i de l’Orquestra Sinfònica ESMAR que, després de l’èxit obtingut amb la 2a Simfonia de Mahler el mes de desembre passat, ens visita de nou amb el Requiem de Mozart (13 d’abril).
El teatre és l’altre gran epígraf en el cartell de l’Auditori per a estos primers mesos de l’any, amb propostes d’estils i formats molt variats que conformen una programació teatral destinada a públic molt divers. Entre les produccions nacionals, comptarem amb la comèdia Pensionistes (11 de gener), un cant a la vida i al poder de les dones que no renuncien a aconseguir allò que més desitgen, amb Irma Soriano, Loreto Valverde i Rosa Benito; Més val sol que cent volant reloaded (2 de febrer), l’espectacle més boig i divertit d’Edu Soto; Fets i faltes (8 de febrer), una hilarant història sobre els límits que separen la llibertat narrativa de la ficció, amb Ángeles Martín, Jorge Sanz i Gonzalo Hermoso; Parelles imperfectes (1 de març), un cant per la integració i la necessitat de connexió humana protagonitzat per Toni Cantó, Lola Baldrich, Mirela Balic i Marcos Mayo; la traïció, els ideals i l’amor reviuen en una trobada commovedora amb Silvia Marsó com a protagonista en Clavells (22 de març); Rafael Álvarez El Bruixot, amb el seu espectacle Autobiografia d’un yogui (25 d’abril); Carmen Morales i Juan Messeguer escenifiquen una trobada fictícia entre Agatha Christie i Benito Pérez Galdós en Volguda Agatha Christie (3 de maig); i Grosses (10 de maig), una comèdia irreverent sobre la fama, la religió, l’amor, l’amistat i el físic, amb Mara Jiménez i Teresa López.
Les produccions teatrals valencianes també tenen el seu espai en la programació de l’Auditori: Fuita Room (24 de gener), una comèdia de por amb Lara Salvador, Josep Manel Casany, Cristina García i Xavi Mira; L’abraçada dels cucs (30 de març), una història d’amistat entre dos persones que detesten la seua vida i el món en general, de la mà de Paula Llorens i Sergio Caballero; una altra parella d’actors valencians, Marta Chiner i Manuel Valls, encarnen en Valparaíso (4 d’abril) a dos persones que pràcticament no tenen res en comú i decidixen quedar tots els anys durant més de 30 anys per a passar uns dies junts; una versió de Les amistats perilloses (17 de maig) protagonitzada per Rebeca Valls, Rafa Alarcón, Cristina Esteve i Maribel Baiona; i, finalment, La dona de negre (18 de maig), una de les obres més longeves de la cartellera teatral, que també va ser ajornada a conseqüència de la DANA.
En l’apartat de la lírica, comptarem com sempre amb la companyia Òpera 2001 i la seua posada en escena del Trobador de Verdi (20 de febrer), i amb la Companyia Dolores Marco amb la sarsuela Luisa Fernanda (15 de febrer).
La programació es completa amb Txalaparta (5 d’abril), l’últim espectacle de la companyia basca de dansa Kukai Dantza; Viatge al centre del cos humà (27 d’abril), una divertida proposta per a públic familiar de Spasmo Teatre; i el nou monòleg de Raúl Antón, Hi ha més ximples que finestres (30 de maig).
Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d’11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).