Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Silvia Marsó protagonitza “Clavells” en l’Auditori de Torrent
Silvia Marsó protagonitza “Clavells” en l’Auditori de Torrent

Silvia Marsó protagonitza “Clavells” en l’Auditori de Torrent

20/03/2025

L’Orquestra de Cambra de la Societat Filharmònica de València completa l’oferta cultural per al cap de setmana

Després de dècades sense veure’s, un home i una dona es retroben. Compartixen un passat de compromís polític i amistat profunda que es va veure truncat per la traïció. Des de abans, sumen silencis, mentides, rancors i el record d’un moment d’esperança immaculada: la Revolució dels Clavells. Este és l’argument de Clavells, un text d’Emma  Riverola, novel·lista, dramaturga i articulista espanyola l’obra literària de la qual i periodística expressa una marcada preocupació social i política. Magistralment interpretada per Silvia Marsó i Abel Folk, al seu torn director, Clavells reflexiona sobre la democràcia, quan es complix mig segle de la seua arribada a Portugal i Espanya. Què hem fet bé? Què hem fet malament? Probablement la funció del teatre no és respondre a estes preguntes, però sí que formular-les. Clavells vol ser un exemple de teatre en estat pur, teatre de paraula i a través de la paraula, teatre d’idees i d’emocions.

A l’abril de 1974 esclata la Revolució dels Clavells. Tres jóvens estudiants espanyols, Violeta, Javier i Ramón, viatgen a Lisboa per a viure en directe el naixement de la democràcia al país veí. 50 anys després, Javier (Abel Folk) visita a Violeta (Silvia Marsó) amb un ram de clavells. Ramón, la parella d’ella, acaba de morir. La trobada comença malament. Porten 40 anys sense veure’s i sumen rancors i silencis. Ell arriba disposat a revelar el callat, la qual cosa no imagina és tot el que ella oculta. El passat es desplega: les traïcions i els amors, les ambicions i les utopies perdudes. L’ahir i el present s’entremesclen, també el personal i el polític. Les decepcions particulars esdevenen ideològiques. Sobrevolant la discussió, embastant-la, la Revolució dels Clavells. La funció serà el dissabte 22 de març a les 19h.

La música arriba este cap de setmana a l’Auditori de la mà de l’Orquestra  de Cambra de la Societat Filharmònica de València (OCSFV), formació que sorgix de les inquietuds, la vocació i la necessitat artística d’un grup de jóvens professionals formats en prestigioses escoles nacionals i internacionals. Després de realitzar el seu debut el 25 de maig de 2021 en la temporada de la Societat Filharmònica de València (SFV), la formació es consolida des del seu rigor en el procés creatiu, el seu so compromés i honest, i la convicció d’estar creant un nou espai dins del panorama musical, en el qual el talent jove amb excel·lent formació es desenrotlle artísticament. Amb la intenció d’acostar la música clàssica a un públic universal i divers, l’OCSFV basa la seua activitat en la difusió del repertori cambrístic, explorant tota la seua varietat i riquesa. Al costat del reconegut  pianista valencià Antonio Galera, interpretaran, entre altres obres, el Concert per a piano i orquestra núm. 12 de W.A. Mozart. El concert serà el diumenge 23 de març a les 19 h.

Entrades a la venda enwww.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d’11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Artículos Relacionados