Icono Icono Versió accessible es altres idiomes

La Policia Local de Torrent atén el 40% de la víctimes per violència de gènere

23/05/2018

A Torrent s’ha establit un mecanisme de treball per a repartir el nombre dels casos entre Policia Nacional i Policia Local, de tal forma que hi ha una coordinació entre els dos organismes per a donar més cobertura a la ciutadania

El Sefama, la Secció de Protecció a la Família pertanyent a la Policia Local de Torrent, atén el 40% de les víctimes des de la creació d’este departament al gener del 2018. A més, s’han fet un total de 97 telefonades, una via ràpida per a proporcionar ajuda especialitzada i d’acord amb la problemàtica de les víctimes, d’una forma personal i directa. També, s’han dut a terme un total de huit acompanyaments a la víctima en seu judicial, i huit entrevistes amb agressors, on se’ls exhorta al rigorós compliment de les mesures imposades pel jutge, i se’ls explica que el fet de no complir-les donaria lloc a l’aplicació de la legislació vigent.

Així mateix, s’han fet 15 entrevistes a víctimes en dependències policials, 16 valoracions del risc, 19 informes al jutjat i Fiscalia Provincial, a més de 37 vigilàncies de la UPOS perquè les víctimes estaven en una situació de risc mitjà.

A Torrent, s’ha establit un mecanisme de treball per a repartir el nombre dels casos entre Policia Nacional i Policia Local, de tal forma que hi ha una coordinació entre els dos organismes per a donar més cobertura a la ciutadania. Dels 55 expedients registrats per Sefama per violència de gènere i domèstica des de gener de 2018, 20 són competència de la Policia Local de Torrent.

Per la seua banda, la Policia Local de Torrent du a terme un seguiment personalitzat de cada cas, l’agent, al capdavant del departament, registra diàriament tots els progressos en el sistema de seguiment integral dels casos de Violència de Gènere (VioGen), de la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior.

Els objectius del sistema són: aglutinar les diferents institucions públiques que tenen competències en matèria de violència de gènere, integrar tota la informació d’interés que s’estime necessària, predir el risc atenent el nivell de risc, fer seguiments i donar protecció a les víctimes. Efectuar una labor preventiva, amb l’emissió d’avisos, alertes i alarmes, a través del Subsistema de Notificacions Automatitzades, quan es detecte alguna incidència. Se cerca, finalment, establir una xarxa que permeta el seguiment i protecció de forma ràpida, integral i efectiva de les dones maltractades, i dels fills i filles.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.