Els punts de llum amb la tecnologia de telegestió són una infraestructura base per a la implantació del Pla director Torrent Smart City. Torrent serà una de les primeres ciutats a tindre completament implantada esta tecnologia
En les pròximes setmanes, Torrent iniciarà el procés de reposició de lluminàries a un ritme mitjà de 450 per setmana. D’esta manera, en 22 setmanes hauran finalitzat els treballs, que permetran un estalvi estimat d’uns 2.000 euros diaris respecte del rebut actual i la reducció del 65 % del consum global. Esta millora suposa una tornada de la inversió a curt termini, el cost de la instal·lació es finança directament a partir de l’estalvi addicional generat (14,67 %).
A més, els més d’11.000 fanals de la ciutat disposaran de la tecnologia de telegestió, infraestructura base per a la implantació del Pla director Torrent Smart City. D’esta manera, Torrent serà una de les primeres ciutats a tindre completament implantada esta tecnologia. “Cada punt de llum ens donarà informació a temps real sobre qualsevol incidència; açò ens permetrà ser més eficients tant en l’estalvi com en la qualitat del servei, ja que en el moment en què un d’eixos punts falle, ja estarem al corrent de l’avaria per a solucionar-la al més prompte possible”, indica Andrés Campos, regidor de Gestió de Recursos i Modernització. Açò es traduïx en la regulació independent de la potència i de l’encesa i apagada segons les necessitats reals de cada punt de llum, en la millora de la vida útil de les lluminàries i en la reducció dels costos en tasques de manteniment, mitjançant la gestió d’alarmes en temps real per a la substitució d’equipament avariat.
A més, els nous punts de llum podran ser un punt de connexió per a aplicacions com el Wi-Fi, mesurar de la qualitat de l’aire o tindre un sistema de càmeres amb sensors que permeten adaptar de forma automàtica la il·luminació pública a les condicions meteorològiques o del trànsit.