Torrent té oficines d’assessorament per a informar i ajudar la ciutadania a defensar els seus drets, com ara Nous Espais, l’Oficina de Consum o el TDIC
L’ Ajuntament de Paterna va acollir ahir les Jornades sobre la Implantació de la Figura del Defensor Local en els ajuntaments; una iniciativa en què va participar el regidor d’Atenció a les Persones de Torrent, Francesc Carbonell. Es tracta d’unes jornades de treball per a promoure la intermediació veïnal com a principi rector, ja que és important millorar la qualitat de vida i reforçar i defensar els drets de la ciutadania, especialment pel que fa a com tractar expedients, desnonaments, temes telemàtics, assessorament o presentació de documents, entre d’altres.
En esta jornada, hi van participar com a ponents Juan Antonio Sagredo, alcalde de Paterna; Zulima Pérez, secretària autonòmica de Transparència i Participació; Vicente Gil, secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i representants d’altres ajuntaments d’Espanya que van explicar la seua experiència en referència a la figura del defensor local.
La Llei 8/2010 de Règim Local de la Comuitat Valenciana ja va crear esta figura fa uns anys, però, com van assenyalar els ponents, s’ha de continuar treballant insistentment en esta figura perquè siga neutral, transparent, apolítica i independent i que centre l’atenció en la defensa de totes les persones per igual. Per a aconseguir-ho, es va assenyalar que és fonamental que l’Administració col·labore en l’eliminació de barreres i en una millor vida local per a les veïnes i els veïns.
En el cas de Torrent, no té encara la figura del defensor del veí com a tal, però sí que disposa d’oficines d’assessorament per a informar i ajudar la ciutadania a defensar els seus drets. Estes oficines són: Nous Espais, que assessora en matèria d’habitatge i mediació hipotecària; l’Oficina de Consum, on el responsable tècnic informa i executa els drets dels veïns en matèria de consum, o el TDIC, situat en la planta baixa de l’Ajuntament.