Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

El Ple aprova nomenar el pare Gerardo, fill adoptiu de Torrent

11/05/2017

Un reconeixement als seus més de 50 anys de dedicació a les persones potenciant la societat civil per a millorar l’evolució de la comunitat humana

 

El pare Gerardo ha sigut l’impulsor de la cohesió del barri de Sant Gregori i de la fundació Llars de Sant Martí de Porres i Santa Rosa de Lima 

La vesprada de dijous, el Ple de la corporació va aprovar per unanimitat nomenar el pare Gerardo Sánchez Mielgo fill adoptiu de Torrent. Una proposta de l’equip de govern a la qual es van sumar tots els grups polítics del consistori i que suposa un reconeixement no solament a la seua trajectòria professional en la localitat durant més de 50 anys, sinó també a la labor social que ha exercit.

A punt de complir 80 anys, el pare Gerardo ha dedicat la seua vida a treballar incansablement per les persones. Sempre s’ha implicat en diferents projectes per tal de motivar la societat a col•laborar en iniciatives solidàries i contribuir a la bona imatge i el bon nom de Torrent. Frare de l’orde dels Predicadors, ha sigut l’impulsor en el municipi de la iniciativa Llars de Sant Martí de Porres i Santa Rosa de Lima, on ha ajudat centenars de persones a la seua reinserció en la societat a través d’esta fundació civil que va rebre el  Premi Carta de Poblament l’any 2013.

La seua relació amb la ciutat de Torrent comença just fa 30 anys en el Convent del Vedat i en el barri de Sant Gregori, on, des d’eixe moment, col·labora cada diumenge oferint missa en la capella. A més, va ser l’impulsor de la falla del barri, a través de la qual va aconseguir que els veïns i veïnes de la zona crearen un nou espai amb un alt sentiment d’unió i participació i, gràcies a ell, deixara de ser un barri apartat per a ser una zona integrada activament en la vida de la ciutat.

La societat torrentina i el conjunt de la comunitat religiosa de la localitat reconeixen el pare Gerardo com un gran predicador, un reconegut acadèmic en l’àmbit teològic i en la formació dels religiosos; un dinamitzador social que ha portat nombrosos grups de jóvens, matrimonis, voluntariat; un pilar fonamental per a l’orde dels dominics i una persona humil. Una persona compromesa amb la gent més necessitada i on la solidaritat ha destacat al llarg de la seua carrera professional i social.

A més, la moció presentada pel Ple remarca, en particular, les aportacions que el pare Gerardo ha realitzat a favor de la ciutat de Torrent. Accions com ara formar, orientar i motivar moltes persones en la seua vida, promoure i mantindre viva la cooperació en el barri de Sant Gregori, ocupar-se de les persones sense llar i prestigiar el nom de Torrent allí on la seua paraula ha arribat. La seua obra social es basa en el fet que la caritat és més efectiva si s’exercix motivant l’actuació i l’energia de les persones organitzades en grup i fomentant el treball en equip, la cooperació ciutadana i la interacció per a realitzar iniciatives de participació social. En suma, el pare Gerardo ha potenciant la societat civil per a millorar l’evolució de la comunitat humana de Torrent.

Un reconeixement com a fill adoptiu de Torrent per part del Ple que pretén identificar i distingir els membres que destaquen per les seues qualitats i aportacions al be comú. Una empremta en els registres i una oportunitat per a dignificar la nostra ciutat gràcies a les accions que el pare Gerardo ha dut a terme a fi d’enriquir el patrimoni humà i social de Torrent.

Pare Gerardo Sánchez Mielgo

Gerardo Sánchez Mielgo va nàixer el 6 de maig de 1937 a San Feliz de Órbigo, un poble de l’erm lleonés. Pertany a una família humil i creient, treballadora del camp. Als onze anys va ingressar en el seminari on va estudiar Llatí i Humanitats i, posteriorment, Filosofia, i va ser ordenat sacerdot en 1961. Va continuar els estudis de teologia a Roma, on s’especialitzà en Ciències Bíbliques i obtingué el títol de batxiller en Sagrada Escriptura. Seguidament, va estar dos anys a Jerusalem on es llicencià en Sagrada Escriptura. De tornada a Roma, va obtindre el títol de doctor en Teologia i va ser destinat al convent de l’orde dels dominics en el Vedat de Torrent, moment en què comença la seua història en la nostra ciutat.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.