La consellera Marian Cano anuncia la implantació de dues línies d’ITV provisionals fins que es construïsca a Torrent la ITV més gran de la província de València.
Folgado: “és una magnífica notícia per a Torrent. L’arribada de la ITV a la nostra ciutat era una demanda històrica dels veïns i suposarà un gran impuls per al polígon Mas del Jutge i per al teixit econòmic local”.
La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Marián Cano, en la seua condició de presidenta de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles (SITVAL), ha anunciat la pròxima posada en marxa de dues línies provisionals d’ITV a la ciutat de Torrent. Estes instal·lacions mòbils estaran operatives a partir del mes de gener de 2026, amb l’objectiu d’oferir el servici mentre es construïx l’estació fixa definitiva.
L’estació provisional se situarà al Polígon Industrial Mas del Jutge, concretament en una parcel·la municipal situada al costat de la Bàscula Municipal, entre els carrers Hort de Soriano i dels Rajolers. L’estació definitiva es construirà al carrer Paret Decantà, en el mateix polígon industrial.
La instal·lació temporal comptarà amb una gran carpa on s’habilitaran dues línies d’inspecció tècnica, destinades exclusivament a revisions periòdiques de turismes i motocicletes, i només funcionaran amb cita prèvia. L’equip estarà compost per 16 inspectors, un cap de línia i un director, amb capacitat per a realitzar unes 40.000 inspeccions a l’any.
Calendari d’execució
Durant el mes de juliol es duran a terme les obres d’adequació del terreny, el tancat perimetral i l’execució de les soleres de formigó. Al setembre s’instal·laran les carpes, les rampes amb maquisoleres, els mòduls d’oficina i els serveis públics. A l’octubre es muntaran els equips informàtics, sistemes de vigilància, alarmes i la resta d’instal·lacions.
Ja al novembre està prevista la legalització administrativa de l’estació mòbil, així com la instal·lació de senyalització informativa i de prevenció, i l’avaluació de riscos laborals. Al desembre es realitzaran les auditories pertinents per part de l’ENAC i la Direcció General d’Indústria, pas previ a la posada en marxa de les línies provisionals al gener de 2026.
L’estació fixa més gran de València
Este anunci dona continuïtat al protocol d’intencions signat a l’abril de 2024 entre la presidenta de SITVAL, Marián Cano, i l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, pel qual l’Ajuntament es comprometia a tramitar la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a cedir una parcel·la adequada a la Generalitat i facilitar així la construcció d’una estació fixa d’ITV.
L’estació definitiva, que substituirà l’actual de Riba-roja de Túria, serà la més gran de la província de València, amb capacitat per a realitzar més de 100.000 inspeccions tècniques anuals.
L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha celebrat l’anunci de la consellera Marián Cano com “una magnífica notícia per a Torrent i per a tota la comarca de l’Horta Sud”, destacant que “l’arribada de la ITV a la nostra ciutat era una demanda històrica dels veïns i suposarà un gran impuls per al polígon Mas del Jutge i per al teixit econòmic local”.
Per la seua part, el regidor d’Urbanisme, José Francisco Gozalvo, ha subratllat “la col·laboració lleial entre administracions per a fer possible este projecte en temps rècord” i ha recordat que “des de l’Ajuntament estem agilitzant la modificació urbanística de la parcel·la perquè Torrent puga comptar com més prompte millor amb esta ITV permanent”.
L’arribada de la ITV, tant en la seua versió provisional com definitiva, suposa un nou pas en la consolidació de Torrent com a centre de servicis per a tota la comarca, reforçant la seua posició estratègica en el mapa industrial i logístic de la Comunitat Valenciana.
