La programació de l’Auditori de Torrent reuneix aquest cap de setmana dues propostes escèniques que ens submergixen en dos mons molt diferents. D’una banda, una versió actualitzada de LES AMISTATS PERILLOSES de Pierre Choderlos de Laclos. D’una altra, el gran èxit teatral de terror LA DONA DE NEGRE, una de les obres de teatre no musicals més longeves als escenaris.
LES AMISTATS PERILLOSES és una obra importantíssima de la literatura francesa de finals del segle XVIII, no sols pel fet que es construïra a partir de cartes i que aconseguisca perfilar de manera exemplar tots els personatges i mantindre una intriga constant al llarg de la seua extensa trama, sinó també pel retrat que fa de les relacions socials en l’aristocràcia francesa d’eixe moment, sintetitzant de manera magistral com funcionen les relacions de poder en contextos socials molt codificats i aparentment inamovibles.
Des de l’aparent ociositat que gaudia l’aristocràcia francesa del segle XVIII, dos amics amb un vincle especial, la Marquesa de Merteuil i el Vescomte de Valmont, es llancen a un joc de rivalitats, conspiracions i intrigues on, usant com a armes les seues relacions personals, capacitats de seducció i les relacions llibertines (tan esteses en aquell moment com en l’actual), mostren una mirada contemporània i novedosa de la famosa novel·la epistolar que ha inspirat pel·lícules, sèries, musicals i fins i tot òperes, una mirada contemporània per a un espectacle seductor que, entre altres aspectes, parla de la bretxa de gènere encara present, i que retrata també la perillosa fascinació per la maldat, que viu un auge actualment.
Amb un repartiment liderat per Rebeca Valls i Rafa Alarcón, i completat per Maribel Bayona i Cristina Esteve, la companyia alarcón&cornelles reprén i actualitza la trama d’este clàssic de la literatura per retratar els paral·lelismes existents entre la societat burgesa i hipòcrita francesa de principis del segle XVIII, i la nostra societat actual, demostrant com una història escrita fa tres segles, ens fa de mirall i ens mostra que no hem canviat tant, que no hem avançat tant i que, fins i tot, hem involucionat. I, sobretot, que ens continuen movent els mateixos impulsos i desitjos més primaris, i que l’amor, el sexe i l’ambició, són els grans generadors d’alguns dels conflictes més importants de tota la història de la humanitat. La funció serà el dissabte 17 de maig a les 19 h.
Després de 30 anys ininterromputs d’èxit, LA DONA DE NEGRE s’ha convertit en l’obra de teatre no musical més longeva, després de La Ratera d’Agatha Christie, al West End londinenc. L’obra està basada en la novel·la homònima de Susan Hill i va ser adaptada per Stephen Mallatratt per a l’escena l’any 1987.
Amb més de 10 milions d’espectadors i produïda en 40 països, La dona de negre conta la història d’Arthur Kipps, un advocat de mitjana edat que lloga un teatre i contracta un actor professional perquè l’ajude a contar un succés fantasmagòric i tràgic que li va ocórrer a ell i a la seua pròpia família i que mai ha pogut revelar a ningú. Amb l’ajuda de l’actor, dels decorats abandonats del teatre i de la imaginació —que és infinita i molt poderosa— van interpretant la història de Kipps fins al punt que allò fantasmagòric es fa real i els espectadors viuran una de les experiències més terrorífiques de tota la seua vida en un teatre.
En este nou muntatge d’Olympia Metropolitana, magníficament interpretat per Jordi Ballester i Diego Braguinsky, es potencia la part conceptual de la funció amb l’escenografia i el vestuari. I es dota de nous i màgics efectes que potencien el món de l’altre costat, amb l’il·lusionisme, la música i les projeccions, perquè els espectadors visquen una experiència immersiva de terror. Un gènere fascinant i atractiu per al gran públic, tant en la literatura com en la pantalla gran o menuda, però que poques vegades s’ha portat al teatre. A més, el text connecta amb l’essència més animal de l’ésser humà, fent inevitable sentir-se identificat i convertint-lo en una experiència única. La funció serà el diumenge 18 de maig a les 19 h.
Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d’11 a 13 h i des de 2 hores abans de l’inici de l’espectacle).

