Des del Voluntariat Ambiental Torrent Verd explicaran com ha canviat el paisatge a Torrent, així com una aproximació al que va ocórrer aquell dia als barrancs del municipi.
Des de la delegació de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torrent, a través del Voluntariat Ambiental Torrent Verd, s’ha organitzat una ruta interpretativa per a conéixer de primera mà els efectes que va provocar la DANA del passat 29 d’octubre als barrancs que travessen el terme municipal.
L’activitat, que se celebrarà el pròxim dissabte 17 de maig de 2025, té com a objectiu divulgar i conscienciar sobre les conseqüències d’este fenomen meteorològic extrem que va marcar un abans i un després en el paisatge torrentí. Aquell dia, la combinació de diversos factors meteorològics adversos va desencadenar un dels desastres naturals més impactants viscuts al municipi.
Al llarg del recorregut s’abordaran qüestions clau com ara: què és exactament una DANA? Quines circumstàncies es van sumar per a agreujar els seus efectes? Què és una conca hidrogràfica i per on va circular tota aquella aigua? Va ser el barranc del Poyo l’únic protagonista? Com ha canviat l’entorn natural de Torrent des d’aleshores?
Estes i moltes altres preguntes seran respostes durant un itinerari guiat per tècnics especialitzats de Natura i Cultura, que explicaran sobre el terreny el que va succeir aquella vesprada-nit del 29 d’octubre i com s’han modificat els barrancs i espais naturals del municipi.
L’eixida està prevista a les 09:30 hores des de l’avinguda al Vedat, a l’altura de la plaça Corts Valencianes. Des d’allí, un autobús facilitarà el desplaçament entre els diferents punts de parada, permetent un recorregut còmode i didàctic. El retorn està previst cap a les 13:30 hores.
Per a participar, és necessari reservar plaça enviant un correu electrònic a voluntariat@naturaycultura.com, indicant el nom de la persona que fa la reserva, el nombre de places sol·licitades i un telèfon de contacte.
Una oportunitat per a reflexionar sobre els efectes del canvi climàtic en l’àmbit local i entendre millor la dinàmica natural del nostre entorn més pròxim.
