Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, , , ,

Torrent aprova subvencions per a millorar l’accessibilitat i restaurar façanes en edificis residencials

24/10/2024

La sol·licitud pot presentar-se des del 25 d’octubre al 15 de novembre

La Junta de Govern Local de Torrent ha aprovat la convocatòria de subvencions dirigides a la millora de l’accessibilitat i la restauració de façanes en edificis residencials, amb una quantia total de 180.000 euros. Estes ajudes busquen fomentar la rehabilitació d’immobles amb la finalitat de millorar tant la imatge urbana com les condicions d’accessibilitat en vivendes de la ciutat.

Les subvencions cobriran fins al 50% del cost total de les obres, amb un límit de 4.000 euros per intervenció. En el cas que l’actuació incloga la primera instal·lació d’un ascensor en un edifici plurifamiliar, l’ajuda podrà ascendir fins a un màxim de 8.000 euros.

El termini per a presentar les sol·licituds serà de 15 dies hàbils, començant a comptar des de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província, que ha sigut publicada hui. Pel que des del divendres 25 d’octubre al 15 de novembre podrà sol·licitar-se l’ajuda. Podran beneficiar-se d’estes subvencions els edificis construïts abans de 1997, segons el registrat en el cadastre.

Les actuacions que podran rebre ajudes inclouen la primera instal·lació d’ascensors en edificis plurifamiliars, les obres necessàries per a baixar a cota zero l’accés a l’ascensor, la millora de l’accessibilitat entre plantes, connectant les vivendes i zones comunes.

En els edificis plurifamiliars, les obres subvencionables hauran de realitzar-se en elements comuns de l’immoble. A més, podran rebre subvencions les obres realitzades entre el 30 de setembre de 2023 i la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Serà necessari que les obres estiguen finalitzades i degudament justificades mitjançant certificat final d’obra, així com haver obtingut la corresponent llicència d’obres o presentar la declaració responsable abans de la publicació de la convocatòria.

El regidor d’Urbanisme, Vivenda i Medi Ambient, José Gozalvo, ha destacat la importància d’estes ajudes, afirmant que “l’objectiu de l’Ajuntament de Torrent amb estes ajudes és, sobretot, facilitar la vida als nostres majors, per això estan destinades a facilitar-los l’accés i eixida de les seues vivendes, a més de millorar la imatge de la nostra ciutat amb la restauració de façanes”.

Amb estes subvencions, l’Ajuntament de Torrent busca no sols millorar les condicions de vida dels residents, sinó també fomentar la reactivació del sector de la rehabilitació de vivendes, afavorint un entorn urbà més accessible i estètic.

Per a més informació es pot consultar les bases de la convocatòria en la web de l’Ajuntament de Torrent (www.torrent.es).

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.