Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Torrent repartix 9.000 racions de menjar en la Fira del Dia de la Hispanitat

14/10/2024

Tota la família ha pogut disfrutar d’una jornada festiva, cultural i gastronòmica en la qual s’ha posat en valor tot el que ens unix als espanyols i als països hispans

Este dissabte, els jardins de Parc Central a Torrent s’han convertit en l’escenari de la II edició del Dia de la Hispanitat, un esdeveniment que ha reunit milers de veïns i veïnes de la ciutat en una jornada festiva i multicultural. La celebració, ha tingut lloc en horari de vesprada per a evitar les hores de major calor, oferint una àmplia varietat d’activitats per a totes les edats, destacant especialment la Gran Fira Infantil i la Gran Fira Gastronòmica Benèfica, que va tornar a ser un èxit rotund.

La jornada ha començat amb l’obertura de la Gran Fira Infantil, on els més xicotets han pogut disfrutar d’una àmplia oferta de jocs i activitats dissenyades per al seu entreteniment. El recinte de Parc Central es va omplir amb deu casetes dedicades a jocs de punteria i habilitat, com la pesca d’aneguets, explotar globus amb dards, mantindre el pols amb diferents reptes i col·locar bales en els llocs indicats. Estos clàssics jocs de fira, que solen atraure tant a xiquets com a adults, han format part d’una vesprada completa per a les famílies de Torrent.

A més dels jocs tradicionals, els més xicotets també han pogut disfrutar d’una màquina de cotó de sucre i crispetes, així com del sempre popular martell de fira, on els participants han posat a prova la seua força. Per a immortalitzar els moments més divertits, s’ha instal·lat un Fotoreclam que va ser molt freqüentat per grups d’amics i famílies que volien emportar-se un record d’esta jornada especial.

9.000 racions repartides en Parc Central

No obstant això, un dels punts més destacats del dia ha sigut la Gran Fira Gastronòmica Benèfica, que novament ha aconseguit una alta participació, amb la distribució de fins a 9.000 racions de menjar, repartint tres tiquets per tan sols un euro. Enguany, la recaptació ha sigut destinada a benefici de l’Associació de Discapacitats de Torrent (ADISTO).

La fira gastronòmica ha reunit diverses associacions que han oferit el millor de la cuina de les seues regions i països d’origen, brindant als assistents una experiència culinària diversa. Entre les entitats participants es trobaven l’Associació de Veneçolans Canaima (Asvenca), que va delectar als assistents amb alguns dels plats més representatius de la gastronomia veneçolana com les arepes; la Confraria Verge del Cigne de l’Equador i l’Associació Mèxic Hispànic Festival, que han oferit una varietat de la rica gastronomia dels seus països.

Per part de les cases regionals torrentines, han participat l’Associació Cultural Castella-la Manxa, el Centre Cultural El Quixot, el Centre Cultural Rociero Andalús de Torrent, l’Associació d’Amics de la Cultura Andalusa de Torrent, la Unió Extremenya de Torrent i l’Associació de Casa i Consumidores Tyrius de Torrent que també han contribuït amb una àmplia varietat de plats típics de les seues respectives regions d’origen. A més, Aigües de l’Horta s’ha sumat oferint aigua fresca en una font instal·lada al costat de la fira.

L’escenari central de la fira va ser un altre dels punts on s’han viscut moments de gran emoció per als participants, gràcies a les exhibicions de ball tradicional. Durant tota la vesprada, el públic ha pogut gaudir d’una varietat d’actuacions que han mostrat la riquesa cultural de la ciutat i la diversitat de la seua població. El Grup de Ball de Torrent, el Grup de Ball de l’Ú i Dos del Llar Antonià, la Confraria de la Verge del Cigne, l’Associació Mèxic Hispànic Festival i els Rocieros de Torrent han oferit una sèrie d’actuacions que han fet les delícies del públic, aportant un toc de tradició i folklore a l’esdeveniment.

En la inauguració oficial de la fira, l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha destacat l’èxit de la jornada i ha subratllat el caràcter inclusiu i acollidor de la ciutat. “El Dia de la Hispanitat ha tornat a ser tot un èxit de participació”, ha afirmat Folgado, qui també va agrair a totes les associacions i entitats que van fer possible l’esdeveniment. “Torrent és una ciutat d’acolliment, i gràcies a la col·laboració de totes estes associacions, hem pogut celebrar este dia tan especial en un ambient de convivència i solidaritat”, ha afegit l’alcaldessa, qui també ha animat a més associacions a poder sumar-se en pròximes edicions.

Per part seua, la regidor de Festes, María Fernández, ha expressat la seua satisfacció després de la celebració del Dia de la Hispanitat, “després de l’èxit de l’any passat, hem decidit mantindre la mateixa fórmula, celebrant l’esdeveniment en horari de vesprada perquè les famílies pogueren disfrutar al màxim de la cultura espanyola, la cuina hispana i, a més, col·laborar amb una causa solidària com és ADISTO”, ha comentat Fernández, qui també ha destacat que “Torrent ha tornat a respondre i el Dia de la Hispanitat ha tornat a ser un èxit”.

La jornada festiva ha conclòs amb una nit musical que ha posat el fermall d’or a esta celebració. En la Plaça de la Llibertat, ha tingut lloc l’espectacle “Espanya en un Sospir”, que ha fet un recorregut per la història de la copla espanyola, evocant grans moments de la música tradicional del país. La regidor de Família, Mª Ángeles Lerma, ha destacat que este espectacle va ser pensat especialment perquè els majors de Torrent se sentiren part de la celebració. “L’objectiu era que els nostres majors pogueren reviure moments especials de la seua vida a través de la música que ha marcat la nostra història i ha sigut tot un èxit omplint-se la Plaça de la Llibertat”, ha assenyalat Lerma. La regidor també ha valorat positivament la fira infantil de la vesprada, subratllant que “amb la Gran Fira infantil hem volgut fer partícips als xiquets i xiquetes de Torrent, d’un dia molt important com és la Hispanitat, mitjançant jocs educatius i entretinguts per a tota la família”.

Mentrestant, en Parc Central, el grup “Andercovers” ha finalitzat la jornada amb un concert on ha interpretat alguns dels temes més icònics del pop en espanyol, tancant la nit amb un ambient festiu i alegre.

La II edició del Dia de la Hispanitat a Torrent ha sigut un èxit rotund, consolidant esta celebració com una de les més esperades del calendari local, gràcies a la seua capacitat per a unir a la ciutat a través de la cultura, la gastronomia i la solidaritat.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.