Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La tradició torna als carrers de Torrent amb la Xàquera
La tradició torna als carrers de Torrent amb la Xàquera
,

La tradició torna als carrers de Torrent amb la Xàquera

07/10/2024
El Grup de Ball l’Ú i Dos del Llar Antonià representarà este ball tradicional demà dimarts, a les 20:30h, en l’Ermita de Sant Luís Bertrán
L’alcaldessa Amparo Folgado i els membres de la Corporació Municipal participaran en esta dansa tradicional

Un any més Torrent, en la vespra de la ‘festa de tots el valencians’, es retroba amb les seues arrels més històriques, la tradicional Xàquera de Torrent que se celebrarà en honor a Sant Lluís Bertrán demà dimarts 8 d’octubre. El Grup de Ball l’Ú i Dos del Llar Antonià representarà, per tercera vegada, esta dansa valenciana, a les 20.30 hores en l’entrada de l’Ermita de Sant Lluís Bertrán.

Com a millor exemple de suport als nostres històrics costums locals, al costat de la interpretació d’esta dansa pels membres del Grup l’Ú i Dos del Llar Antonià, participaran l’Alcaldessa Amparo Folgado, el regidor de Cultura, Aitor Sánchez, el regidor d’educació i esports Guillermo Alonso del Real,la regidora de Festes, María Fernández, la regidora de Família, Mª Ángeles Lerma, el regidor de Sanitat Santiago Calatayud i els regidors Andrés Campos, Asunción Ferrer i Mª Jesús Herrada,  reforçant el vincle entre l’Ajuntament i els ciutadans en la celebració del patrimoni comú, història i tradicions valencianes.

És una de les activitats més destacades en la intensa i variada programació d’actes per a celebrar a Torrent, el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. “La dansa que es du a terme amb gran solemnitat i alegria, reflectix l’esperit festiu de Torrent i no és només una dansa, sinó una expressió de la història viva de la ciutat. Es convertix en una oportunitat per als més joves d’aprendre sobre la seua herència i per als majors de recordar i transmetre les seues experiència i coneixements”, ha declarat l’alcaldessa, Amparo Folgado.

L’alcaldessa, Amparo Folgado, ha manifestat que “esta dansa tradicional valenciana, que s’ha transmés de generació en generació, és un símbol de la identitat cultural de la nostra ciutat i s’ha mantingut visca gràcies al compromís dels torrentinos amb la preservació de les seues tradicions i el nostre patrimoni comú”.

Per part seua, el regidor de l’Àrea de Cultura, Aitor Sánchez, explica que “la Xàquera es representava fins fa 100 anys en honor a Sant Luís Bertrán. Motiu pel qual, ens tornarem a reunir enfront de la parròquia a la qual dona nom per a mantindre i conservar esta tradició centenària i retre homenatge a la història de Torrent”.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.