Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La Falla Sants Patrons de Torrent celebra el seu tradicional Homenatge a la Real Senyera
La Falla Sants Patrons de Torrent celebra el seu tradicional Homenatge a la Real Senyera
, ,

La Falla Sants Patrons de Torrent celebra el seu tradicional Homenatge a la Real Senyera

07/10/2024
Les falles germanes se sumen a un homenatge a la bandera valenciana, a Jaume I i a les tradicions valencianes en la primera processó cívica que se celebra a Torrent per este 9 d’Octubre.

Este dissabte, l’emblemàtic jardí de l’Hort de Trenor s’ha omplit de fallers per a acollir el tradicional Homenatge a la Real Senyera, organitzat per la Falla Sants Patrons de Torrent en col·laboració amb l’Ajuntament. L’esdeveniment va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado; el regidor de Falles, Aitor Sánchez; les Falleres Majors de la ciutat, Alicia Moreno i Ana Barberá, al costat de les seues Corts d’Honor; i representants de les comissions falleres tant de Torrent com de Picanya.

L’acte ha començat amb l’arribada de la Real Senyera, que ha sigut rebuda en l’escenari pels presidents de la Falla Sants Patrons, Gema Barber, Yolanda Cubes, Cristina Barrera i Iván Gómez, acompanyats per la Fallera Major Infantil, Aisha Seye, i el President Infantil, Marco Benlloch. La Real Senyera ha presidit tot l’acte.  

Durant l’esdeveniment, el Grup de Ball “El Granerer” de la Falla Sants Patrons ha oferit un Fandango a tres i l´Ú d’Aielo, en honor a la bandera valenciana. Seguidament, els més xicotets de la falla han realitzat una representació teatral medieval sobre la vida de Jaume I i la conquesta de València. Per a tancar esta part de l’homenatge, els representants infantils, Aisha Seye i Marco Benlloch, han dedicat uns emotius versos a la Real Senyera.

L’alcaldessa Amparo Folgado s’ha dirigit al públic en un breu discurs en el qual ha subratllat l’orgull de ser valencians i ha ressaltat les valuoses aportacions de la Comunitat Valenciana al món. A més, ha afirmat que “Torrent és una ciutat rica en diversitat, on conviuen diferents cultures. No obstant això, totes elles s’unixen sota la mateixa bandera, la Real Senyera, que representa la nostra identitat valenciana, ja siguem valencians de naixement o d’adopció.”

A més, l’alcaldessa ha agraït a la Falla Sants Patrons i al conjunt de les comissions falleres per la seua dedicació a preservar les tradicions i la cultura valenciana per a les futures generacions.

L’homenatge ha culminat amb una processó cívica que ha partit des de l’Hort de Trenor fins al casal de la Falla Sants Patrons. Allí, els assistents han entonat els himnes de Torrent, la Comunitat Valenciana i Espanya, posant el fermall final a una jornada marcada pel respecte a les tradicions, el sentiment de pertinença a la Comunitat Valenciana i l’homenatge a la seua bandera.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.