Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Alan Indumentaristas dissenyaran i confeccionaran les mantillas oficials de les Falleres Majors de Torrent 2025
Alan Indumentaristas dissenyaran i confeccionaran les mantillas oficials de les Falleres Majors de Torrent 2025
, ,

Alan Indumentaristas dissenyaran i confeccionaran les mantillas oficials de les Falleres Majors de Torrent 2025

26/09/2024

Serà la primera vegada que les màximes representants de les Falles lluïsquen mantillas oficials de l’Ajuntament, igual que l’any passat va ocórrer amb les pintes oficials

Les mantillas que ja han sigut triades per les Falleres Majors, són exclusives, i es podran conéixer en l’acte de l’Ofrena de les Falles 2025

L’Ajuntament de Torrent i la Junta Local Fallera han anunciat, que per primera vegada, les Falleres Majors de Torrent 2025, Alicia Moreno i Ana Barberá lluiran mantillas oficials.

Els seleccionats per a confeccionar-les, ha sigut la prestigiosa firma valenciana, líder i referent Alan Indumentaristas, empresa dedicada a la confecció i venda del vestit regional valencià i de tots els seus complements, tant d’home com de dona.

És la continuació a la línia empresa per l’Ajuntament, quan l’any passat ja es van dissenyar les pintes oficials, per primera vegada, per a les Falleres Majors de Torrent 2024 que van lluir per primera vegada en les seues Exaltacions. Estes peces d’orfebreria que van ser cisellades a mà i personalitzades, amb l’escut de la ciutat i un record del seu regnat en una de les seues pues, suposen un gest de Torrent per a continuar enfortint la seua identitat cultural, el seu compromís amb la preservació dels costums i un gran suport als artesans i empreses locals.

INICIS I TRAJECTÒRIA CONSOLIDADA MÉS DESTACADA

Alan Indumentaristas, amb prop de 50 anys d’existència, va ser creada en 1976, pel seu gerent Carmen Gallardo a Burjassot. En un principi denominada ‘Falleres Carmen’, va passar en 1982 a dir-se ‘Indumentària Carmen’ i en 1996 obrin la primera botiga a València passant a dir-se ‘Alan Indumentaria’. Nom que manté en l’actualitat, amb 6 botigues, 3 a València, 1 a Burjassot, 1 a Benetússer i l’última obertura en 2015 a Torrent, botiga cèntrica de tres plantes, situada al carrer Montgó, 4. Recentment han creat la botiga en línia amb les seccions de teles, dona, home i accessoris.

En 2013, la reconeguda empresa decidix ser col·laborador oficial de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor aportant ‘Bruses i mocadors oficials’. En 2023, aposten per ser Indumentaristas Oficials de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor 2023, sent proveïdors tant de les segones pintes com de les mantillas que lluiran en l’Ofrena eixe any. En 2024, continuen sent Indumentaristas Oficials, aportant tant les pintes oficials del primer vaig portar com del segon vestit.

I per a les pròximes Falles, per tercer any consecutiu, repetixen com Indumentaristas Oficials a València, de les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor 2025, seran els responsables del disseny i elaboració de les mantillas oficials.

PER PRIMERA VEGADA LES FALLERES MAJORS DE TORRENT 2025, LLUIRAN MANTILLAS OFICIALS

Alan *Indumentaristas, reconeguda per la seua excel·lència en la creació d’indumentària valenciana, ha sigut seleccionada per a confeccionar les mantillas oficials, per primera vegada, de les Falleres Majors de Torrent per a l’any 2025, que són exclusives i que lluiran en l’acte de l’Ofrena, eixint a la venda al públic en 2026. L’encàrrec d’esta responsabilitat reflectix el mestratge i la dedicació de la firma en l’art de la indumentària tradicional, el seu treball, orgull, passió i tradició per la festa més emblemàtica de la Comunitat Valenciana.

Els responsables de la firma han mostrat el seu orgull en manifestar que “este encàrrec representa un gran honor per a la nostra empresa, reafirmant el nostre compromís amb la tradició, l’artesania i la cultura valenciana i especialment, torrentina. Estem profundament agraïts per la confiança depositada en nosaltres per a este important projecte. Per a nosaltres, participar en la indumentària de les Falleres Majors de Torrent és un gran privilegi, i treballarem amb passió per a crear unes mantillas que estiguen a l’altura d’este gran esdeveniment”.

“L’equip d’Alan Indumentaria es bolcarà en la creació d’estes mantillas amb la dedicació i excel·lència que ens caracteritza, emprant materials de la més alta qualitat i tècniques artesanals que han sigut transmeses de generació en generació. Cada peça serà dissenyada per a realçar la bellesa i elegància de les màximes representants de les Falles de Torrent, reflectint al mateix temps l’autenticitat de la nostra rica herència cultural. Les Falles són una celebració única i especial que representen l’ànima i l’essència de València. Per això, per a nosaltres, vestir estes ambaixadores de les Falles és un veritable privilegi i una gran responsabilitat. Les Falleres Majors de Torrent 2025, rebran dos mantillas de mitja lluna brodades en color cru que lluiran en actes oficials i esdeveniments de gran rellevància al llarg del pròxim any”, han afegit els responsables de la firma.

Per la seua part el regidor de l’Àrea de Govern de Falles i President de la Junta Local Fallera de Torrent, Aitor Sánchez, ha manifestat “l’elecció d’Alan Indumentaristas, destaca la importància de preservar el llegat cultural i artesanal de les Falles, una festivitat que no sols és un espectacle visual, sinó també una expressió d’identitat i tradició. L’empresa, amb una trajectòria destacada en el sector, estem segurs que aportarà la seua experiència i la seua passió per la cultura valenciana per a garantir que cada mantilla siga una obra d’art. Les mantillas no sols complementen el vestit, sinó que també conten una història d’artesania i orgull local”.

“Vull traslladar en nom de l’equip de l’equip de govern, l’admiració, respecte i reconeixement a la labor dels artesans i professionals, com Alan Indumentaristas, que fan possible que la nostra tradició festiva i d’indumentària, a través d’estes joies, continue viva i es mantinga any rere any. Com han reconegut, és un moment d’orgull per a l’empresa i una oportunitat perquè les Falles de Torrent mostren al món la riquesa del seu patrimoni cultural a través de la bellesa de la seua indumentària tradicional. Este és l’homenatge i expressió de carinyo que fan els torrentinos, l’Ajuntament i la Junta Local Fallera de Torrent, a través de les mantillas oficials, a les nostres Falleres Majors de Torrent 2025, perquè lluïsquen com mereixen i representen a la nostra ciutat en este any tan important per a elles”.

Alan Indumentaristas dissenyaran i confeccionaran les mantillas oficials de les Falleres Majors de Torrent 2025

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.