Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent amplia i millora la il·luminació de l’Avinguda Al Vedat
Torrent amplia i millora la il·luminació de l’Avinguda Al Vedat
, ,

Torrent amplia i millora la il·luminació de l’Avinguda Al Vedat

24/09/2024

L’Ajuntament atén una reivindicació de comerços, hostalers i veïns

Amb esta mesura incrementem la seguretat ciutadana alhora que incentivem el comerç

L’Ajuntament està implementat durant estos dies el reforç d’il·luminació en alguns trams de l’Avinguda Al Vedat, sent la principal artèria on es concentra una gran quantitat de vianants, vehicles i establiments comercials i hostalers.

L’Avinguda del Vedat està definida per vials de doble adreça separats per un passeig central que vertebra la ciutat des de la plaça Bisbe Benlloch, fins a la C/ Doctor Marañón amb una longitud total de 2,4 km. Es caracteritza per posseir gran quantitat de vegetació tant elements arbustius com arbres de mitjana grandària com els tarongers ornamentals a grans pins.

Els tarongers ornamentals que en funció del seu estat vegetatiu aconseguixen 5 metres d’altura amb copes d’un diàmetre mínim de 3 metres. A causa d’este gran port del patrimoni arbori i l’alineació dels arbres amb les lluminàries, es produïxen ombres en il·luminar el vial i voreres al costat dels edificis, en els dos sentits de la circulació.

A l’octubre de l’any passat, en el tram entre els carrers entre els carrers C/ Doctor Genaro Palau i C/ Doctor Marañón, es va començar a provar un sistema, que va suposar la instal·lació en els suports metàl·lics ja existents que sustenten la il·luminació de la calçada, de punts de llum suplementaris de 16 leds a 3,5 metres d’altura i orientat a les voreres en tots dos sentits de la circulació.

Després dels resultats positius, l’Ajuntament ha considerat urgent la mateixa actuació en el tram entre la Plaça Bisbe Benlloch i C/ Exèrcit espanyol, per l’estat vegetatiu dels arbres en esta zona. Mantenint la configuració dels punts suplementaris d’il·luminació, amb la finalitat de mantindre el component estètic de l’Avinguda. Així mateix, s’està realitzant una inspecció i valoració sobre les necessitats d’actuació en altres trams de l’Avinguda.

El regidor de l’Àrea d’Urbanisme, José Gozalvo, ha declarat que “el problema de la insuficient il·luminació per les ombres produïdes pels arbres en la il·luminació nocturna de les voreres, és antic i molt reivindicat pels veïns, comerços i hostaleria. L’Ajuntament atenent els suggeriments i propostes, a més de portar-lo en el seu programa electoral, ha decidit buscar una solució que s’anirà ampliant, conforme comprovem la seua necessitat”. 

“Per a este Ajuntament és fonamental la seguretat ciutadana dels nostres ciutadans, i la millora i ampliació de la il·luminació de la nostra principal avinguda buscant l’equilibri amb el respecte a l’entorn natural i el seu patrimoni arbori ha sigut el nostre objectiu en esta iniciativa. D’esta manera, Torrent està prenent mesures concretes per a il·luminar i incrementar la seguretat en l’Avinguda al *Vedat, contribuint al benestar dels seus veïns i la promoció del comerç local a la ciutat”, ha emfatitzat el regidor.

Torrent amplia i millora la il·luminació de l’Avinguda Al Vedat

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.