Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Una Senyera de grans dimensions dona la benvinguda al renovat Pati Rosa
Una Senyera de grans dimensions dona la benvinguda al renovat Pati Rosa
, ,

Una Senyera de grans dimensions dona la benvinguda al renovat Pati Rosa

18/09/2024

Torrent renova el seu icònic Pati Rosa amb un toc de color i història.

L’emblemàtic Pati Rosa de Torrent està en plena transformació gràcies als treballs de repintat, restauració i la incorporació d’una imponent Senyera Valenciana, entre altres millores, que ho convertixen en un espai més atractiu per a veïns i visitants.

Una de les novetats més visibles és la gran Senyera que adorna l´ escaló que connecten la Comissaria de la Policia Local amb l’Avinguda Pare Prudencio. Este nou element s’ha situat al costat de l’emblemàtic arc, un punt molt popular entre les falleres majors i presidents per a realitzar sessions fotogràfiques, especialment durant l’Homenatge a la Real Senyera, organitzat per la Falla Sants Patrons.

La Real Senyera pintada en les escales recorda al famós carrer Puchalt de Calp, decorada amb la bandera espanyola. No obstant això, esta no serà l’única novetat que pròximament embellirà el Pati Rosa. L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha visitat els treballs en curs i ha afirmat que “Volem que Torrent siga una ciutat cada vegada més atractiva i plena de vida. La Real Senyera al Pati Rosa és un homenatge a les nostres arrels i un símbol d’orgull per a tots els torrentins”.

A més del nou mural en l´ escaló, els treballs de millora al Pati Rosa inclouen el repintat integral de columnes, parets i graderies, recuperant el característic color rosa que dona nom al lloc. També s’han eliminat grafitis, reparat desperfectes en el paviment i les graderies, i repintat la pista esportiva, que pròximament comptarà amb noves porteries.

Una altra recent incorporació és la instal·lació d’un tòtem turístic que proporciona informació i fotografies històriques del Convent de Mont-Sión, com a part del projecte de senyalització turística que està desplegant l’Ajuntament de Torrent en diversos punts històrics de la ciutat.

Este tipus d’intervencions no són aïllades, ja que l’Ajuntament porta un any treballant per a revitalitzar espais en desús, convertint-los en punts d’interés. Un exemple d’això és la instal·lació del cridaner rètol amb el nom “TORRENT” en la Plaça de la Concòrdia, les lletres il·luminades de la qual han captat l’atenció dels veïns i ja és un punt d’interés de la ciutat.

En l’últim any, també destaca la instal·lació de paraigües decoratius amb els colors de la Real Senyera al carrer Sant Cristòfol i de la bandera d’Espanya al carrer Sagra, atraient l’atenció de residents i visitants durant les festivitats del 9 d’Octubre i el 12 d’Octubre de 2023, que va convertir a estos dos cèntrics carrers en punts d’interés per a veïns i visitants.

Estes iniciatives formen part d’un esforç continuat per dignificar i embellir els espais públics de la ciutat. Des de la Casa de la Dona i a través del Taller “El Crochet invade Torrent”, s’estan creant tendals teixits a mà que adornen i brinden ombra en diversos carrers i parcs, destacant valors de diversitat i respecte. Així mateix, la reconeguda artista Julieta XLF va ser encarregada de decorar diversos bancs i estructures a la ciutat.

Este esforç per revitalitzar els espais públics es complementa amb el tradicional concurs “La Paret Pintada”, que permet a diferents artistes redecorar façanes deteriorades de Torrent, sumant més art i cultura a l’entorn urbà.

Amb totes estes accions, Torrent es reafirma com una ciutat dinàmica, que fusiona art, història i cultura per a oferir als seus habitants un entorn més amable i ple de vida.

Una Senyera de grans dimensions dona la benvinguda al renovat Pati Rosa

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.