Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Torrent convoca la XII Edició dels Premis Carta de Poblament

18/09/2024

Des del 2023 estos premis tornen a tindre una convocatòria anual

L’Ajuntament de Torrent ha obert el termini de presentació de candidatures per a la XII edició dels Premis Carta de Poblament. Estos guardons, instituïts el 2009, reconeixen la trajectòria i el treball de persones i entitats que han destacat en àmbits com ara les arts, la ciència, la cultura i l’esport, contribuint al desenvolupament de la ciutat.

La convocatòria d’este any, ja aprovada mitjançant Decret d’Alcaldia i seguint les bases aprovades el setembre de 2023, per les quals estos premis seran anuals, cerca reconèixer aquells projectes i trajectòries que hagen tingut un impacte positiu a la societat torrentina. Les candidatures es poden presentar fins al 20 d’octubre del 2024.

Amparo Folgado, alcaldessa de la ciutat ha assenyalat que “celebrar l’aniversari de Torrent com a poble, premiant els nostres veïns més destacats, és un homenatge anual a generacions de torrentins i torrentines que des de 1248 han fet més gran esta ciutat i que seguirem impulsant”.

Per part seua, el regidor de Cultura, Aitor Sánchez ha afirmat que “els Premis Carta de Poblament de Torrent es troben completament consolidats i amb ells busquem premiar l’excel·lència i aquells veïns que són un exemple per a tots, per les seues obres, estudis, treballs o per la seua trajectòria professional”.

Els Premis Carta de Poblament fan referència al 28 de novembre de 1248, data en què es va atorgar la carta de població a Torrent després de la conquesta de Jaume I. Estos premis, per tant, són un homenatge a la història de la ciutat i als qui han contribuït a construir el present.

En esta edició, es premiaran les següents modalitats: Arts, Lletres i Esports; Ciència, Tecnologia i Medi Ambient; Societat i Concòrdia; i Trajectòria Professional. Un jurat, format per personalitats rellevants de la ciutat i presidit per l’alcaldessa, serà l’encarregat de seleccionar els guanyadors.

Les entitats interessades a presentar una candidatura poden descarregar el formulari corresponent Cult-005, a la pàgina web de l’Ajuntament de Torrent (www.torrent.es). El termini per presentar les sol·licituds s’inicia el 20 de setembre i finalitzarà el 20 d’octubre de 2024.

Les candidatures poden ser proposades per universitats, acadèmies, col·legis professionals, hospitals, empreses, fundacions, associacions i entitats anàlogues i mai per persones físiques a títol individual. Els membres designats del Jurat que a este efecte es constituïsca també poden proposar candidatures.

L’acte de lliurament dels XII Premis Carta de Poblament tindrà lloc durant la setmana del 28 de novembre i serà anunciat amb anterioritat.

Carmen Romero Martí, Òscar José Pellicer Valero, la Unió Musical de Torrent, Alberto José Sesé Abad i Cartonajes Gamoy van ser els premiats el 2023 a la XI edició dels Premis Carta de Poblament de Torrent, en una gala que es va celebrar per primera vegada a l’Espai Metropolità d’Art de Torrent (EMAT), celebrant el 775è aniversari de la Carta de Població.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.