El festival tornarà a la plaça Major el pròxim 1 d’abril, repartint fins 12.000 racions entre el públic de plats tradicionals com les molles, truita de gambetes, aladrocs fregits o paella
El festival gastronòmic Degustació de Cultures torna el pròxim 1 d’abril a la plaça Major amb una quarta edició que oferirà, novament, una selecció dels millors plats preparats per les associacions culturals de Torrent. Truita de gambetes, aladrocs fregits, embotits ibèrics, molles…són algunes de les receptes que el públic podrà degustar, de forma totalment gratuïta, en les casetes del Centre Cultural Rociero Andalús, l’Associació Cultural Castella-la Manxa, el Centre Cultural El Quixot, l’Associació d’amics de la Cultura Andalusa i l’Associació Unió Extremenya, sense oblidar la tradicional paella valenciana, que repartirà l’Associació Provincial de Mestresses de casa i Consumidors Tyrius de Torrent.
“Any rere any, aquesta cita s’està consolidant com un dels esdeveniments gastronòmics més destacats del nostre calendari, ja que ens permet gaudir de les tradicions culinàries de les nostres cases regionals, al mateix temps que posem en valor la multiculturalitat de Torrent, que és una ciutat integradora, plural i acollidora”, comenta la regidora de Cultura, Susi Ferrer, qui també explica que “es preveu que es preparen al voltant de 12.000 racions, unes 1.000 per plat, amb dos plats diferents per cada caseta”.
Així mateix, durant la celebració del festival els més xicotets podran participar en diverses animacions infantils en la mateixa plaça Major, mentre que aquelles persones interessades a conèixer més sobre la història de la paella podran unir-se a una visita guiada per l’exposició ‘Arròs a la valenciana’, la qual pot visitar-se fins al pròxim 5 d’abril en el Museu Comarcal de L’Horta Sud. Igualment, durant el festival la ciutadania també podrà conèixer els secrets que guarda l’interior de la Torre de Torrent, el monument més icònic de la ciutat.