L’exposició ‘Metropolitans. Pensar la ciutat’ reuneix a la sala EMAT l’obra de nou artistes valencians en un diàleg entre art i ciutat
La mostra s’inaugurarà aquest dijous 28,
a partir de les 19.30 h
Amb motiu del 15 aniversari de la sala d’exposicions de l’Espai Metropolità d’Art de Torrent, EMAT, l’Ajuntament de Torrent ha organitzat una exposició que commemora la data, vista la rellevància que en l’àmbit de l’art ha anat assolint aquest espai al llarg del temps.
En un acte d’inauguració que començarà a partir de la 19.30 h, la sala EMAT acollirà una exposició que, amb el títol de “Metropolitans. Pensar la ciutat”, podrà visitar-se a partir del 28 d’octubre i estarà oberta al públic fins al 28 de gener del 2022.
L’alcalde Jesús Ros ha destacat en la presentació d’aquesta exposició que Torrent “és una ciutat que sempre reivindica el seu caràcter de ciutat oberta i creativa, connectada alhora amb l’espai natural que ocupa i amb la gent que l’habita”, en clara referència al lema de l’exposició.
Per part seua, Susi Ferrer, regidora de Cultura, ha comptat amb la col·laboració del comissari de l’exposició i dels artistes que hi participen, i ha incidit en la rellevància de la mostra, ja que “s’ha reunit en un únic espai l’obra d’artistes amb diferents llenguatges: fotografia, disseny, gravats, videocreacions, pintura, etc., per a convertir aquesta exposició en una referència per a la comunitat artística i creativa”.
Per a l’ocasió s’ha convidat nou artistes valencians que han desenvolupat la seua carrera artística fora de les seues ciutats, però que d’alguna manera continuen relacionats amb Torrent, com és el cas de qui va ser protagonista de la inauguració de la sala de l’ EMAT, l’artista torrentí Calo Carratalá, a més de mostrar obres d’ Anaïs Florin ,Geles Mit, Juan Olivares, Nelo Vinuesa, Paco Caparrós, Rafaela Pareja Ribera i Xavier Monsalvatje Vich.
El comissari de l’exposició, Xavier Ferrer, ha comentat, en una presentació prèvia davant els mitjans, quina ha sigut la idea que vertebra el lema de l’exposició: sobre el concepte de ciutat global, és a dir, un espai físic que supera els límits de les seues fronteres per a abastar els ciutadans de tot el planeta, convergeixen quatre espais diferenciats però que es relacionen de la mateixa manera que ho fan els diferents membres d’un organisme viu. “El lema de l’exposició, ‘pensar la ciutat’, proposa una reflexió col·lectiva des de la comunitat artística sobre el fet urbà, com a catalitzador i escenari de la nostra empremta cultural, econòmica, social, tecnològica i mediambiental, i identifica quatre eixos crítics: metròpolis, ecòpolis, cosmòpolis i tecnòpolis”, explica Xavier Ferrer.
Aquestes quatre seccions arrepleguen la idea que l’art és, o pot ser, precisament l’escenari on es produeix el diàleg entre l’ésser i la naturalesa, i res millor que la imatge de ciutat com a metàfora d’aquesta reflexió.
Al costat de la mostra, es troba un espai que arreplega un resum de les exposicions que han anat succeint-se al llarg d’aquests 15 anys de trajectòria de l’EMAT, en el qual s’han reunit cartells i publicacions de les exposicions i artistes que foren protagonistes de les arts plàstiques a la nostra ciutat en aquests tres lustres.