La ciutat traspassa davanteres i viatja a la fira per a difondre la seua cultura, festivitats i gastronomia
La ciutat de Torrent va tancar dissabte passat la seua participació en la Fira Internacional de Turisme (FITUR), després d’uns dies on ha posat de manifest el seu patrimoni cultural, gastronòmic, festiu i paisatgístic. De la mà de l’associació Cassola de Sant Blai, el públic assistent a la fira va poder conéixer de primera mà els passos a seguir en la realització d’un Rossejat, plat estrela de la cuina torrentina. Mitjançant un showcooking, que va ser tot un èxit, els cuiners van mostrar els ingredients i els passos a seguir per a aconseguir aquest deliciós menjar. En finalitzar l’exhibició culinària, que va reunir un gran nombre d’espectadors, es van repartir degustacions, molt aplaudides i lloades per tots els comensals.
Durant els dies anteriors, una delegació formada per representants del teixit associatiu, festiu i cultural torrentí, l’alcalde Jesús Ros, la regidora de Turisme, Susi Ferrer, i els integrants de la corporació municipal es van desplaçar fins a la capital espanyola per a participar en diferents activitats amb l’objectiu de donar a conéixer al municipi, tant a nivell nacional com internacional. A més d’una roda de premsa per a difondre les propostes culturals, festives i històriques que té la capital de l’Horta Sud, Torrent també va realitzar un altre showcooking, però aquesta vegada més dolç, ja que va ser el torn d’elaborar el tradicional xocolate de “bollo”. Xocolate Pascual Andreu va delectar al públic exposant els passos per a realitzar aquest saborós dolç típic i únic de la capital de l’Horta Sud. La demostració va concloure amb el lliurament de xocolate i un xicotet gaiato al públic.